Lokalnytt – Jærgårds 2020

Lokalnytt – Jærgårds 2020

Familie- og ungdomsfestivalen Jærgårds trekker normalt 1-2.000 mennesker i august hvert år. Med artister fra inn- og utland, samt festivalliv med matsalg, stands og aktiviteter, får barn og unge levert en kjempeopplevelse.

Årets planlegging har vært spesiell. «Det meste var planlagt innen januar, og vi ventet bare på å annonsere artistene. Så kom nyheten om korona og restriksjoner for landet, ja hele verden. En helt uvirkelig situasjon. Skoler ble stengt ned, og man måtte unngå å treffe selv nærmeste familie», oppsummerer lokallagsleder og festivalsjef Jan-Gunnar Haraldseid.

Festivalledelsen har hele veien hatt et sterkt håp om å kunne gjennomføre festival, kanskje spesielt i år. «Jeg tror etter en slik periode, så er det godt å kjenne på at det går over og at normale dager vil komme tilbake», sier Haraldseid.

Restriksjonene i Norge gjør det vanskelig å arrangere festival som normalt, og festivalledelsen må tenke alternativt. «Vi har snudd hver stein for å finne en gjennomføringsmodell som gjør at vi kan gi en fullverdig opplevelse, samtidig som vi holder oss innenfor retningslinjene og klarer å gå økonomisk i balanse», poengterer Haraldseid.

Resultatet blir trolig en oppdelt festival – i to eller flere deler. På denne måten vil 200 eller 500 deltakere få en unik konsertopplevelse, og Jærgårds vil oppnå cirka 1.000 besøkende totalt i løpet av dagen. Vi må trolig også gjøre andre endringer for å holde oss innenfor retningslinjene, men dette vil vi komme tilbake til.

Billettene vil slippes 1. juli, og festivalledelsen forventer at billettene vil bli solgt fort. «Ja, her tror jeg det er lurt å være tidlig ute. Dette blir en unik anledning i år, og det lønner seg ikke å avvente og se denne gangen», understreker Jan-Gunnar Haraldseid.

Artistliste Jærgårds 2020: Vetle Jarandsen, Samuel Ljungblahd (Sverige), LIN D (Sverige), Jesus Loves Electro og David A. Østby. I tillegg vil søndagsskolen ha familiemøte på formiddagen.

Du kan finne mer informasjon om Jærgårds på jaergards.no og på festivalens facebookarrangement