TEKNIKERKURS
Stiftelsen Skjærgårds og Skjærgårds LIVE har tilsammen over 55 års erfaring med arbeid innenfor eventer, festivaler og konserter. Sammen sitter vi på en kompentanse som er UNIK i kristen sammenheng. Gjennom disse årene har vi også opparbeidet oss et stort nettverk av personer, aktører og arrangører. Nå ønsker vi å dele av denne kunnskapen, slik at den kan bli til glede og nytte for den lokale menighet.
Vi tilbyr nå teknikerkurs. Har du unge mennesker i din menighet som har en interesse for lyd, lys eller AV. Kanskje dere har et behov for å bygge opp eller videre utvikle et teknisk team i din menighet. Da er dette det riktige kurset for dere. Her vil dere møte profesjonelle kursholdere med stor erfaring nasjonalt og internasjonalt. Kursholderen er håndplukket for deres dedikasjon for faget og for deres evne til å formidle. Lyd, lys og AV handler kanskje først og fremst om teknikk og utstyr – men vel så mye om formidling, samspill med artister og musikere, og det å ha en forståelse om hvordan bransjen fungerer. Derfor er det viktig å poengtere at ikke kurset ikke bare handler om å «skru» på en mikser, rigge en stor rigg og «nerding» på utstyr (det blir absolutt det og), men at det handler om flere aspekter av det å være tekniker og en formidler av kultur.
HVA KAN DU LÆRE?
Nybegynner / Viderekommen
Nybegynner
DMX, pan/tilt, dimmer, gobo, CueList, cmy/rgb. Dette er noe en lystekniker bør kunne, og vi går gjennom det mest grunnleggende innenfor lysteknikk. Her snakker vi om signalflyt, logistikk/rekkefølge på programmering, estetisk forståelse.
Viderekommen
Dette er for deg som tenker at du behersker å programmere en lysmikser og kjøre et show, enten liten eller stor skala. Her går vi inn på kompleks programmering av MA2 og forskjell på programmering til «stunting» og planlagte show.
Her er målet at du skal komme fra helgen med noen tips og triks i forskjellige settinger og stilarter, og at du forhåpentligvis kan klare å jobbe enda bedre med faget lys.
Nybegynner / Viderekommen
Nybegynner
XLR-kabel, EQ, Klang, Kompressor – dette er noe av det du som nybegynner lurer på hva er – eller kanskje allerede har hørt om og vært borti. Vi går gjennom det mest grunnleggende innenfor lydteknikk.
Viderekommen
Dette er for deg som tenker at du kan skru et enkelt band, for deg som jobber som freelance lydtekniker, for deg som skrur fast lyd i menigheten, og alt imellom! Innholdet i dagene blir lagt opp etter deltakerene som blir med og kunnskapsnivå.
Her er målet at du skal komme fra helgen med noen tips og triks i ermet, og at du forhåpentligvis kan klare å jobbe enda bedre med faget lyd.
Felles kurs basert på påmeldte
AV
Dette faget handler om signalgang og avvikling av tekst, video og innhold til skjermer og flater.
Visuals
handler om bruk av en eller flere skjermer/flater og kreativt innhold, og også produksjon av spesifikt innhold til produksjoner og konserter. Vi går også inn på live miksing (VJ) og stunting av videocontent til konserter/forestillinger el.
AV / Visuals har færre plasser enn lyd/lys, og innholdet/nivået blir tilpasset etter de som melder seg på.
PRAKTISK INFORMAJSON
Dato: 3. – 4. februar 2024
Sted: Norkirken i Porsgrunn
Pris: 800 pr.pers (menigheter oppfordres til å sponse sine folk)
Aldersgruppe: 15 år og oppover (yngre kan delta sammen med ansvarlig voksen)
En viktig presisering; helgen passer vel så bra for deg som 20-30+ år, som 15 år!
OVERNATTING OG MAT
Alle deltakere vil få mat på kurset. De som ønsker kan sove på madrass i sovesal uten tillegg i prisen. Det er også mulig å bo på hoteller i nærheten, men da må dette bookes og betales selv.
PROGRAM
Oppstart: Lørdag 3. feb. kl.10.00.
Vi er ferdig innen søndag 4. feb. kl.18.00.
Detaljert program kommer senere.
Kurshelgen vil både inneholde felles foredrag/samlinger på tvers av fagene, individuelle samlinger innenfor fag og individuelle fagkurs delt opp i nybegynner og viderekommen (siste gjelder kun lyd/lys).
Vi har ikke nok utstyr til å dekke hver enkelt kursdeltaker, men vil gjøre vårt beste for at alle får komme «hands on» på det utstyret vi henter inn.
SØKE STØTTE
Her kan det stå noe om å søke støtte
INSTRUKTØRER / kursholdere
Ole gunnersen
Ole kommer fra Skien og startet med lyd på en ungdomsklubb. Videre har han vært med på leirer og festivaler med Acta, Skjærgårds og KRIK. Ole jobber til daglig i produksjonsselskapet Holi i Oslo, og har gjennom sin jobb der og som freelance lydtekniker vært borti det meste av type produksjoner som konserter, eventer, teater, musikaler, streaming og turnéer i Norge og Europa. Han reiser som lydtekniker og turnéleder for Ruben Jesper Jenset, Kurt Nilsen og Sei Selina.
«Det er et kick å stå på Norges største festivaler med 10.000+ i publikum, men også noe utrolig fint å prøve og skape den varmeste lyden i Fjellkirka på Skjærgårds. Det blir så nært og intimt»
keilin marie sunnset johannesen
Keilin driver med kreativ innholdsskaping, å en av styrkene hennes er forståelsen for helheten. Hun har bakgrunn som sanger, musiker, og har selv en master i multimedier og læringsteknologi. Jobber i Multicreative sammen med sin mann Filip (også kursholder), samt formidler Jesus til 90 1. – 4. klassinger hver uke.
Som 17 åring møtte hun veggen, droppet ut av vg2, å dro med familien til Thailand som misjonær. Etter to år i Asia fullførte 3 år med Multimedier og Komunikasjon på vgs. Hun måtte tross alt gjøre noe kreativt og interresant om hun skulle tilbake på skolebenken. Her ble hun bitt av basillen, å har drevet med media og kreativ formidling siden da.
Hun lager og avvikler blant annet visuals for Jesus Loves Electro og Skjærgårdsfestivalen, og er produsent på Impuls i Stavanger.
Filip sunnset johannesen
Filip, en kreativ sjel fra Kristiansand, har brukt størstedelen av sitt liv på å utforske musikk, teknikk og scenekunst. Med en alder av 32 år har Filip en kombinasjon av teknisk dyktighet og kunstnerisk innsikt til sitt arbeid.
Som lysdesigner og tekniker har Filip en lidenskap for å skape visuelle opplevelser som forsterker konserter og konferanser der visuelle elementer gir arrangementene en ekstra dimensjon.
Filip trives med å være løsningsorientert og med en bakgrunn som automatiker finner han glede i å implementere automatiserte løsninger for å møte tekniske utfordringer.
Filip har jobbet som freelancer siden 2010 og har jobbet fast på hus som Kilden konserthus og Kristiansand kongressenter.
Hans Robert Løhren
Hans-Robert kommer fra Løken i Aurskog-Høland. Han startet med å styre lyd på leir og i ungdomskor, er utdannet mekaniker og elektronikkingeniør og har jobbet med service og installasjon av AV-systemer. Han bor i Oslo og jobber frilans med lyd og AV-teknikk på konserter og eventer.
Hans-Robert har tidligere vært en del av «Team Skjærgårds» og reist landet rundt på turné, og har vært lydtekniker på Skjærgårds i flere år.
«Emilie Nicholas dukket plutselig opp som hemmelig artist i et bryllup jeg styrte lyd på! Nok en artig dag på jobb»
Joakim Bruun Edvardsen
Joakim startet med lyd i Filadelfiakirken i Oslo da han var 14, og er i dag teknisk leder for lyd der. Han har vært lydtekniker på en rekke kristne festivaler som Ufestivalen, Get Focused, Skjærgårds, Oslo Fest, LED, Lovsang. Han er fast lydtekniker for Vetle Jarandsen, David André Østby og William Gamborg. Joakim har med andre ord god erfaring innenfor lovsang og kristen musikk, men er også en dyktig lydtekniker i alle sjangre. Han jobber til daglig som smarthustekniker, i tillegg til å være freelance lydtekniker.
Håkon Skarding
Tekst kommer!
Trygve Andresen
Trygve fikk mye av sin interesse for lyd og konserter gjennom ungdomskoret Singspiration i Kragerø, og senere som lydtekniker på Skjærgårds i mange år. Han har tidligere jobbet som prosjektleder for Bary (Spectre) og hatt ansvar for mange ulike typer prosjekter. I dag jobber Trygve som daglig leder i Optilux AS, men har før det reist verden rundt i flere år som Tour Manager for Alan Walker. Trygve har dermed opparbeidet seg en erfaring og kompetanse som mange kan drømme om.
Per Christian Homme Strømstad (PC)
PC har jobbet som profesjonell lydtekniker i over 10 år, og har tidligere jobbet fast i Bary (Spectre) og Audiopol Live (Flyt).
«Jeg startet å skru lyd for barnekoret «Knøttene» da jeg var 8 år, derfra var det ingen vei tilbake»
I tillegg til å ha gjort hundrevis av freelancejobber på eventer, festivaler og konserter, har han blant annet turnert med Samuel Ljungblahd, Humming People, Ole Børud og Paul Colman. Han jobber i dag som teknisk leder i Stiftelsen Skjærgårds, og har der ansvar for gjennomføring og organisering av teknisk produksjon på alle arrangementene og festivalene Skjærgårds arrangerer. Selv om PC nå er ansatt i Skjærgårds, har han vært med som frivillig i «Teknisk» siden 2007.
Flere instruktører og kursholdere kommer!
KONTAKT
Lurer du på noe?
Ta kontakt med Per Christian på pc@sginfo.no.