Julehilsen 2020

Julehilsen 2020

Vi kommer til å huske 2020. Lenge. Året som ikke blei som vi hadde forventa. Året som gjorde at vi måtte bli hjemme, slutte å klemme, feire Halloween uten å skremme, og nesten glemme hvordan den vanlige hverdagen pleide å se ut. Året da vi ved å miste det, lærte at det å gi en klem stort sett er ganske hyggelig, og at det å stå tett etter hverandre i butikkø kanskje ikke er så verst. Kanskje fordi tette køer er viktig for oss, eller kanskje fordi det bare er sånn vi alltid har gjort det? For vi liker jo å gjøre som vi alltid har gjort. Særlig i jula.

Men denne jula kommer til å bli litt annerledes, og kanskje det ikke gjør noe? Kanskje det er helt greit med en anledning til å endre litt på tradisjonene og gjøremålene vi av gammel vane fyller jula med? 

La oss bruke anledningen til å kjøpe litt mindre, gi litt mer, ta oss litt bedre tid, stoppe litt oftere, stresse litt mindre, le litt høyere, smile litt bredere og glede oss enda mer over barnet i krybben. Glede oss over han som er helt annerledes, han som er Gud, men som likevel ble menneske og tok bolig iblant oss. Glede oss over han som bringer fred. 

 

For et barn er oss født,
en sønn er oss gitt.
Herreveldet er lagt på hans skulder.
Han har fått navnet
Underfull rådgiver, Veldig Gud,
Evig far, Fredsfyrste.
(Jesaja 9,6)

 

Og til slutt oppfordrer vi, med Trygve Skaugs ord:

alle sammen husk to ting
gled en
som gruer seg til jul
(den er grei)
og
brems en
som skynder seg til jul

 

GOD JUL!