Ligretto på LIVE Scene – regler

Under Skjærgårds blir det arrangert turnering i Ligretto på LIVE Scene. 
Møt opp og bli med!

 

Har du ikke spilt Ligretto før? Da kan du lære deg reglene her:

Hver spiller har en bunke med 10 kort fra 1 til 10 i 4 farger. Disse kortene stokkes, og så legges 10 kort i en bunke med billedsiden opp og 3 enkeltkort ved siden av bunken. Resten av kortene legges ned foran spilleren. Målsettingen i spillet er da å være den første til å bli kvitt de 10 kortene i Ligrettobunken.

Den som skal sette igang spillet sier ”Ligretto” når alle har gjort seg klare, og spillerne spiller hver for seg, så alt skjer samtidig. Først kan alle som har 1’ere legg de frem mot midten av bordet, så skal man fortsette å flytte kortene fra Ligrettobunken og hånden til avkastbunkene i stigende nummerrekkefølge. Spilleren kan flytte kortene fra Ligrettobunken, de frittliggende eller trekke 3 kort fra ”håndbunken” og legge den samlet med billedsiden opp. Kan det øverste kortet av disse legges på en avkastbunke er det bare å flytte kortet og forsette med neste. Kan et av enkeltkortene ved siden av Ligrettobunken legges på en av avkastbunkene, flyttes det og toppkortet fra Ligrettobunken legges frem som enkeltkort.

På denne måten sitter hver spiller og flytter kortene ut til avkastbunkene til en av dem roper ”Ligretto stop” når siste kortet i Ligrettobunken flyttes. Spillet er da over.

Ligretto er et litt kaotisk og veldig raskt spill, så her gjelder det å holde tunga rett i munnen! Dette blir gøy!!