Lovsangsplate danket ut Coldplay

Lovsangsplate danket ut Coldplay

Med 2500 ungdommer på bakgrunnsvokal, ble «Live fra Skjærgårds – Hjerteslag» spilt inn under fjorårets Skjærgårds Music & Mission Festival. Denne juli-kvelden i 2011 var det mange hjerter som slo som ett. og lyden av en uforglemmelig kveld for festivaldeltakerne kan nå høres av alle.

 

«Hjerteslag» ble sluppet på CD og MP3 mandag 7. november, og danket ut Coldplay fra førsteplassen over de mest solgte albumene på iTunes. Det er første gang en norsk lovsangsplate har fått en slik topplassering.

«Hjerteslag» er også historisk fordi den er første lovsangsplate som er tatt opp på Skjærgårds. Sjelden har så mange lovsangsledere og låtskrivere gått sammen om ett prosjekt, og resultatet har blitt 12 ferske lovsanger på norsk, signert David Østby, Rudi Myntevik, Paul Grønseth, Christian Hesselberg, Stig Blystad, Trygve Skaug, David Aaserud, Marie Hognestad, Thomas Wilhelmsen og Benedicte Vikebø.

Plata åpner med årets festivalslager; den synthbaserte «Ingenting». Deretter følger låter som allerede har rukket å bli «allemannseie»; «Vår Gud», «Elskede Jesus», «Nær Deg Gud» og en uforglemmelig versjon av «Større Enn Alt», som ble skrevet til fjorårets festival. Punktumet for plata er den nyskrevne «modere salmen» «Graven Er Tom», som feirer Jesu oppstandelseskraft.

Med lovsangslederne Marie Pihlstrøm Frostlid og David Østby i spissen, representerer «Live fra Skjærgårds» lyden av dagens kristne ungdomsgenerasjon – som synger med én stemme, tilber samme Gud og lovsynger med ett hjerte.