Lokalnytt: Sg LIVE Vågsbygd

Lokalnytt: Sg LIVE Vågsbygd

I Skjærgårds LIVE finnes det massevis av lokallag som driver spennende arbeid i sine lokale ungdomsmiljøer. Dette har vi lyst til å løfte opp og vise fram enda litt mer enn vi har gjort tidligere, og håper det vil være til inspirasjon for andre lokallag!
Derfor lanserer vi spalten «Lokalnytt». Denne spalten vil du finne både her på nettsiden og i nyhetsmailen vår, og den vil inneholde informasjon om et av våre lokallag og deres aktivitet.

Først ut er Skjærgårds LIVE Vågsbygd!

 

Skjærgårds LIVE Vågsbygd

Skjærgårds LIVE Vågsbygd holder til i Vågsbygd i Kristiansand. Lokallag ble etablert allerede i 2008 og har helt siden starten samarbeidet tett med Vågsbygd menighet og deres ungdomsarbeid. Lokallagsleder Erik er stadig på utkikk etter nye prosjekter, og det er ikke lenge siden de arrangerte «Hjerteslag Vågsbygd».
 

HJERTESLAG VÅGSBYGD
Skjærgårds LIVE Vågsbygd arrangerte Hjerteslag Vågsbygd i samarbeid med Vågsbygd kirke, Vågsbygd misjonskirke og Vågsbygd frikirke. IK Våg hjalp litt til i forbindelse med cupen de arrangerte og de hadde også med ungdommer fra Søgne i planleggingen.

Hjerteslag Vågsbygd er blitt arrangert før, første gang i september 2016. Bakgrunnen for arrangementet er tydelig: Arrangøren opplevde at ungdommer i dag har det på mange måter godt, men det er flere som kjenner på ensomhet og følelsen av å ikke strekke til. Vågsbygd har også opplevd flere triste hendelser, og de ønsket å sette Vågsbygd på kartet for andre mer positive ting. De ønsker at ungdommene skulle bli sett og bekreftet, ha det moro sammen, og at de skulle se sin egen verdi. De var opptatt av fellesskap, og hva vi kan få til når vi står sammen.

Med denne visjonen i ryggen satte de i gang med planlegging fram mot arrangementet 8.-9. september 2017. Fredag kl. 20.00 samlet de ca. 175 ungdommer til ungdomsmøte med tale, lovsang, lek og gøy. Det ble litt underholdning i kafeen etterpå, inkludert puljetrekning til «Vågsbygd cup» som skulle spilles
dagen etter. Lørdag begynte arrangementet kl. 12.00 med Vågsbygd cup med ca 100 deltakere. Dette var en cup med blandede lag av gutter og jenter. Kl. 18.00 var det seminar med Damaris i kafeen. Temaet for seminaret var «Å finne gode grunner for troen». Seminaret ble etterfulgt av seriøse og useriøse kåringer og premieutdelinger fra cupen. Kl. 20.00 startet lørdagsmøtet som også inneholdt nattverd. Her var det over 200 besøkende ungdommer. Senere på kvelden var det duket for lovsangskonsert med band fra Filadelfia.

Skjærgårds LIVE Vågsbygd er veldig fornøyd med arrangementet. Det ble en gøyal ungdomshelg der mange ungdommer møtte opp, og som også engasjerte mange voksne og unge frivillige. De er stolte av at det skjer noe positiv for ungdommene, ikke bare i sentrum av Kristiansand, men også «her i Vågsbygd».