Koronavirus – hva gjør vi?

Koronavirus – hva gjør vi?

Koronaviruset har satt landet vårt i en situasjon utenom det vanlige. Det må også vi forholde oss til. I slike tider er det viktig at vi som organisasjon og som enkeltmennesker gjør det vi kan for å bidra til den store dugnaden for å begrense smitten. 

 

Sentrale arrangementer

Situasjonen har ført til at Russetreffet i Kragerø april 2020 der vi skulle bidratt med LIVE Scene er blitt avlyst. LIVE Scene på Skjærgårds Music & Mission til sommeren håper vi fortsatt kan gjennomføres som planlagt, men foreløpig er dette usikkert. Andre arrangementer i regi av Skjærgårds LIVE sentralt planlegges foreløpig som normalt, og vi avventer informasjon og anbefalinger fra myndighetene før eventuelle nye avgjørelser.

 

Lokallagenes arrangementer

For lokallagene våre og deres arrangementer i tiden fremover anbefaler vi at dere følger pålegg og anbefalinger fra sentrale myndigheter og kommune, eventuelt fra menighet/skole dere samarbeider med. Her er noen tips til våre lokallag i tiden framover:

1. Avlyst eller utsatt arrangement? – Få hjelp og søk støtte likevel!
Noen av våre lokallag har måttet, eller vil komme til å måtte, avlyse eller utsette arrangementer i lokallaget. Vi kan hjelpe med vurderinger rundt avlysning, refusjon av deltakeravgift, og ikke minst kan lokallaget søke støtte til utgifter til arrangementer selv om det ble avlyst. Gjelder dette ditt lokallag? Ta kontakt med oss!

2. Lag et «annerledes» arrangement!
Kreativiteten blomstrer i landet vårt om dagen, og det dukker stadig opp nye og annerledes måter å skape fellesskap og formidle musikk og kultur. Det gjelder også i Skjærgårds LIVE, og det er vi veldig glade for! Har ditt lokallag lyst til å lage et «annerledes» arrangement? Kanskje noe digitalt for eksempel? Det heier vi på! Bruk kreativiteten, bli med å spre tro og musikk og kulturglede også i en annerledes tid, og husk at det er mulig å søke støtte til arrangementer i alle former og fasonger, også arrangementer som er gratis og ikke verver medlemmer. 

 

Vi håper situasjonen bedrer seg fort slik at dette får minst mulig konsekvenser for våre arrangementer både sentralt og lokalt, men må selvfølgelig prioritere menneskers helse og sikkerhet først! Og vi vil uansett komme sterkere tilbake med mange spennende arrangementer i framtida! I mellomtiden vil vi oppfordre våre lokallag og medlemmer til å vaske hender, nyte vårsola, være kreative og ikke minst ta vare på hverandre og de som trenger litt ekstra omsorg i denne tiden!

 

Ta kontakt med oss hvis dere lurer på noe!
Vi er på jobb (i hjemmekontor) og tilgjengelig på telefon/e-post, og vi er her for dere! 

Følg med på sglive.no og vår Facebookside for mer informasjon og oppdateringer. 

 

Hvis du lurer på hvordan våre venner i Stiftelsen Skjærgårds forholder seg til koronaviruset og situasjonen vi er i kan du lese mer om dette her.