Koronavirus – hva gjør vi?

Koronavirus – hva gjør vi?

Koronaviruset har satt landet vårt i en situasjon utenom det vanlige. Det må også vi forholde oss til. I slike tider er det viktig at vi som organisasjon og som enkeltmennesker gjør det vi kan for å bidra til den store dugnaden for å begrense smitten. 

(Denne saken oppdateres jevnlig. Siste oppdatering: 28. juni 2021)

 

TILRETTELEGGING OG SMITTEVERNTILTAK

Ved arrangement i lokallaget må dere følger de til enhver tid oppdaterte regler og anbefalinger fra sentrale myndigheter og kommune, og eventuelt også menighet/skole dere samarbeider med. Sørg også for god dialog med de som eier lokalet dere møtes i og/eller andre dere samarbeider med, slik at dere kan ta eventuelle forhåndsregler eller gjøre spesielle tilpasninger for å forebygge smitte. Husk på dette når dere forbereder arrangementet og velger hvilken type aktivitet dere skal gjennomføre, slik at dere lager en grundig plan for hvordan dette skal overholdes på en god måte. Merk at regler kan endres og/eller det kan innføres lokale regler som må følges, så følg med på oppdateringer fra både nasjonale og kommunale myndigheter. 

Landsrådet for Norges barne- og ungdomsorganisasjoner (LNU), som Skjærgårds LIVE er medlem av, og Frivillighet Norge har laget en Veileder for smittevern i frivillige organisasjoner. Dette er en god veileder laget spesielt for organisasjoner som Skjærgårds LIVE, og vi anbefaler at lokallag setter seg inn i denne før gjennomføring av arrangement. Se spesielt avsnittet “Særlig råd for barne- og ungdomsorganisasjoner”. 

LNU har også samlet retningslinjer for sommerleirer og sommeraktiviteter, som du kan lese her

Vi anbefaler også at dere leser informasjon gitt på Folkehelseinstituttets nettsider om Råd og informasjon for barn og unge, Råd for organiserte fritidsaktiviteter og Arrangementer, samlinger og aktiviteter.

 

LOKALLAGENES ARRANGEMENTER

For lokallagene våre og deres arrangementer i tiden fremover anbefaler vi at dere følger pålegg og anbefalinger fra sentrale myndigheter og kommune, eventuelt fra menighet/skole dere samarbeider med. Her er noen tips til våre lokallag i tiden framover:

1. Lag et «annerledes» arrangement!
Kreativiteten blomstrer i landet vårt om dagen, og det dukker stadig opp nye og annerledes måter å skape fellesskap og formidle musikk og kultur. Det gjelder også i Skjærgårds LIVE, og det er vi veldig glade for! Har ditt lokallag lyst til å lage et «annerledes» arrangement? Kanskje noe digitalt for eksempel? Det heier vi på! Bruk kreativiteten, bli med å spre tro og musikk og kulturglede også i en annerledes tid, og husk at det er mulig å søke støtte til arrangementer i alle former og fasonger, også arrangementer som er gratis og ikke verver medlemmer. 

2. Avlyst eller utsatt arrangement? – Få hjelp og søk støtte likevel!
Noen av våre lokallag har måttet, eller vil komme til å måtte, avlyse eller utsette arrangementer i lokallaget. Vi kan hjelpe med vurderinger rundt avlysning, refusjon av deltakeravgift, og ikke minst kan lokallaget søke støtte til utgifter til arrangementer selv om det ble avlyst. Gjelder dette ditt lokallag? Ta kontakt med oss! Her kan du lese mer om hvordan du kan arrangere alternativ aktivitet i ditt lokallag: sglive.no/alternativ-aktivitet

 

Vi håper situasjonen bedrer seg fort slik at dette får minst mulig konsekvenser for våre arrangementer både sentralt og lokalt, men må selvfølgelig prioritere menneskers helse og sikkerhet først. Og vi vil uansett komme sterkere tilbake med mange spennende arrangementer i framtida! I mellomtiden vil vi oppfordre våre lokallag og medlemmer til å vaske hender, være kreative og ikke minst ta vare på hverandre og de som trenger litt ekstra omsorg i denne tiden.

 

Ta kontakt med oss hvis dere lurer på noe, eller dere ønsker ytterligere hjelp til å vurdere og finne løsninger for hvordan hensynet til smittevern kan organiseres på deres arrangement. 
Vi er tilgjengelig på telefon/e-post, og vi er her for dere! 

Følg med på sglive.no og vår Facebookside for mer informasjon og oppdateringer. 

 

Hvis du lurer på hvordan våre venner i Stiftelsen Skjærgårds forholder seg til koronaviruset og situasjonen vi er i kan du lese mer om dette her.